Kdo je David Bergant?

Zdravo, sem David Bergant in veseli me, da si si vzel nekaj časa, da me spoznaš.

Sem eden tistih, ki imajo v poslu radi prijateljski odnos, saj menim, da tako veliko lažje vzpostaviva neko medsebojno zaupanje in je zato sodelovanje veliko bolj učinkovito. Zato predlagam, da se tikava.

Verjetno te najprej zanima moja poslovna pot, mnenja mojih strank in predvsem, kako ti sploh lahko pomagam.

Spodaj si lahko prebereš več o mojem zasebnem življenju ter spoznaš še to plat.

Moja poslovna pot

V začetku leta 2011 sem se nekako po naključju začel ukvarjati z optimizacijo za iskalnike (SEO), ko mi je prijatelj in sošolec iz srednje šole ponudil delo na tem področju v takrat še zelo majhni digitalni agenciji, ki pa je danes že ena večjih v Sloveniji. Tam sem nabiral in širil znanje do konec avgusta 2015, ko sem se, kot vodja SEO oddelka, poslovil od dotične agencije in odšel na samostojno pot.

V začetku sem se želel posvetiti bolj analitičnim vidikom spletnega poslovanja, a me je pot kmalu zanesla nazaj na SEO, saj me je do takrat že veliko ljudi poznalo kot specialista za to področje. Podjetja so me namreč sama klicala, če jim lahko uredim SEO.

Vmes sem sodeloval še z nekaterimi drugimi digitalnimi agencijami, in sicer kot SEO svetovalec, v eni izmed večjih digitalnih agencij v Sloveniji pa sem celo vzpostavil SEO oddelek (od začetka), moram pa tu izpostaviti, da sem se tudi jaz od njih ogromno naučil, tako da je bilo sodelovanje za obe strani zelo uspešno. Pri sodelovanju z agencijami pa se je še bolj pokazalo, da pri ponudbi SEO storitev v Sloveniji obstaja velika vrzel, ki je po mojih izkušnjah digitalne agencije s svojim kadrom ne zapolnijo.

Do leta 2021 se praktično nisem oglaševal, vsaj 90 % posla pa sem dobil preko priporočil. Sedaj sem se odločil, da zapolnim to vrzel in svoje storitve ponudim tudi širši publiki. Verjetno se sprašuješ, kaj je ta vrzel, ki jo zapolnjujem.

Kot izkušen strokovnjak na SEO področju nudim premium SEO storitev za naročnike, ki jim pripravim personaliziran plan dela glede na njihovo trenutno stanje in njihove potenciale. Če se izrazim bolj po domače, sem mizar, ki ti izdela pohištvo po meri in ne trgovec s pohištvom, kjer izbereš kos iz ponudbe.

Se sprašuješ, kako lahko pomagam tebi?

Vse je odvisno od velikosti podjetja, trenutnega stanja, konkurence in seveda budgeta, ki ga imaš na voljo.

  1. Če je tvoj budget majhen, se lahko dogovoriva za osnovno optimizacijo, ki te bo stala “sok in sendvič” na dan. To je sicer primerno bolj ali manj le za precej nekonkurenčne branže. Preveriva, mogoče pa je ravno tvoja.
  2. Če imaš na voljo večji budget, bova pripravila “killer” analizo in načrt za delo glede na trenutne razmere in potenciale ter na koncu dominirala na iskalnikih.
  3. Če o optimizaciji že nekaj veš in bi jo rad-a izvajal-a sam-a, sem ti lahko v pomoč z analizami in svetovanjem.
  4. Če ti SEO že izvaja nekdo drug, lahko preverim situacijo in poiščem možnosti za izboljšave, ki jih lahko implementirata skupaj s trenutnim izvajalcem ali pa jih implementirava midva. Saj veš, več glav več ve oz. vedno je dobro imeti še drugo mnenje.

Da bova lahko sodelovala, boš tudi ti moral-a izpolniti nekaj mojih kriterijev, ki so odvisni predvsem od tega, v katero zgornjo skupino spadaš. Najbolje, da me kontaktiraš, pa preveriva, če sva kompatibilna.

Preveriva, če obstaja možnost za najino sodelovanje!

Če se sprašuješ, kakšno je sodelovanje z mano, najbolje, da vprašava kar nekatere moje stranke:

»V preteklosti je naše podjetje sodelovalo z več različnimi optimizerskimi firmami, s katerimi nismo dosegali želenih rezultatov. Po več zamenjavah smo pričeli sodelovanje z Davidom in rezultati so se kmalu korektno izboljšali. Sedaj sodelujemo že več kot 5 let in z rezultati smo zelo zadovoljni, saj zasedamo visoke pozicije za večino ključnih besed.
Sodelovanje z Davidom poteka zelo dobro in pozitivno. Stvari se odvijajo, tako kot so bile dogovorjene in v pravi smeri. Zelo mi je všeč visoka odzivnost in razlaga mesečnih rezultatov ter njihovo sprotno spremljanje.«

Silvester Habat, Habat d.o.o.

»Skupni projekti z Davidom so bili vedno izpeljani profesionalno in z nadpovprečnimi končnimi rezultati. Znanje optimizacije spletnih strani je pri Davidu tako zelo skrbno načrtovano, premišljeno in dodelano, da smo od začetka sodelovanja in do danes vidno izboljšali svoje organske pozicije v iskalnikih in pristali na prvih zadetkih, navkljub naši prenovi spletne strani. Odličen nam je bil tudi predlog testnega obdobja, v katerem smo testirali naš potek sodelovanja in se prepričali o doprinosu sodelovanja z Davidom. Učinkovitost, hitra odzivnost ter nikakršno vsiljevanje in obljubljanje nemogočega nas vselej spominja, kako lepo je sodelovati s takšnimi poslovnimi partnerji.«

Jernej Markelj, Markelj oprema d.o.o.

»David je izjemen strokovnjak na svojem področju in neprecenljiv poslovni partner.
Poleg vseh izjemnih lastnosti ga odlikuje tudi poštenost, zanesljivost in odgovornost. Za vsa vprašanja si vedno vzame čas, in vedno najbolje uresniči ideje in želje stranke.
Veselimo se skupnih projektov in sodelovanja z njim tudi v prihodnje.«

Nejc Oblak, Nara, hladilna tehnika, d.o.o.

»Z Davidom sem sodeloval na več različnih projektih in sem bil vedno zadovoljen z njegovim delom. Odzivnost, jasna navodila za SEO popravke in dobri rezultati optimizacije. Z veseljem priporočim naprej in vedno priporočam tudi svojim strankam.«

Mark Debeljak

»Z Davidom sodelujemo praktično od samega začetka poslovanja (3 leta). Pri iskanju SEO optimizerja smo želeli le eno stvar in to so prva mesta v Googlu. Z Davidom smo zelo zadovoljni saj smo praktično 2 leti že na prvih mestih!
Glavna prednost Davidovih storitev je fleksibilnost, saj smo podjetje, z željo prodaje tudi na tuje trge in ravno to nam je zaradi Davida uspelo. Sedaj uspešno delujemo na slovenskem, hrvaškem (leto in pol) in madžarskem trgu (1 leto) in na vseh 3 trgih zasedamo prva mesta.
Pri Davidu nam je zelo všeč ker je korekten in izpolni zadane cilje. Davida bi priporočal vsem, ki si želijo z zmernim »budgetom« priti na prve pozicije!«

Damjan Petkovšek, Top izbira d.o.o.

»Profesionalnost, odzivnost in strokovnost. To je le nekaj lastnosti, ki označujejo delo gospoda Davida in njegovo podjetje.«

Branka Pristavnik, Aalt d.o.o.

»Vlaganje v optimizacijo je bila za nas vedno tvegana investicija in na podlagi izkušenj smo bili tudi tokrat malo skeptični. Kljub temu, da nas je David že na prvem sestanku prepričal s korektnim odnosom, odkritostjo in profesionalnostjo, so nas najbolj presenetile njegove izkušnje. Po nekaj mesecih skupnega sodelovanja lahko zagotovo rečem, da smo se prav odločili. Sodelovanje z Davidom se nam obrestuje! Svojo uspešnost potrjuje tudi z mesečnimi poročili, ki jih lahko povezujemo s statistiko obiskanosti, prometom in drugimi kazalci v spletni trgovini. Poleg tega redno spremlja naš napredek in je pripravljen z nami deliti nove ideje za širjenje, izboljšanje tehnične plati trgovine, nove vire oglaševanja in druge “haklce” za boljše poslovanje. Hvala!«

Nina Šušteršič, Etuizamobi.si

Moje zasebno življenje

Da se res spoznava, je dobro, da me spoznaš tudi z drugega, bolj osebnega vidika, zato naj se ti na hitro predstavim.

Moja zgodba se začne leta 1989. Živim v okolici Škofje Loke in se imam za realnega optimista. Sem avanturist in vsak trenutek prostega časa namenim aktivnostim. Zelo rad kajtam, potujem, hodim v gore/hribe, leta 2020 sem prehodil Slovensko planinsko pot, skočil sem s padalom, se preizkusil v vetrovniku, hodil na plesni tečaj itd. 🙂

Sem zelo odločna oseba. Ko si zadam cilj, ga tudi uresničim. Dokazov za to je več, eden izmed njih je ravno prehojena Slovenska planinska pot, ki sem jo navkljub velikim težavam uspel prehoditi v dokaj kratkem času. Marca 2018 sem po skoraj 15 letih rednega kajenja cigarete postavil v kot, lahko bi rekel celo dobesedno, saj imam doma še vedno škatlico z nekaj zadnjimi cigareti, ki upam, da mi bodo ostale za spomin.

Vse te lastnosti mi zelo prav pridejo tudi pri poslu, saj mi širijo obzorja in me delajo boljšo osebo.

Že nekaj časa sodelujem tudi s projektom Botrstvo.